DISSABTE, 4:

Migdia, a partir de les 14 h –La Cumprativa:

EL DIA DEL DRAC-TROBADA DE BESTIARI

14:00 DINAR POPULAR. Cal apuntar-se als telèfons 620005375 o 689368087. 12€

17:00 PLANTADA DE BÈSTIES

17:30 1r TORNEIG DE MATAR DIABÒLIC

Inscripcions als telèfons 620005375 o 689368087. 10€ per equips de 8 persones.

22:30 ACTUACIÓ DE LES BÈSTIES

Participants: Drac de Bellvei – Pollot menja gats de Montgat – El Cabrot del Vendrell – Drac Apocaleus de Vallirana – La Víbria de Tarragona – La Bèstia de Parets del Vallès – Drac de Santa Margarida de la Riera de Gaià – Drac de Llorenç.

DIUMENGE, 5

Nit, 21:30 h.- El Centre:

CINEMA A LA FRESCA “Invisibles”

La història reflecteix la vida de tres amigues que un dia decideixen començar a caminar juntes un cop per setmana. El que va començar essent una distracció i una forma de fer exercici ha acabat convertint-se en una necessitat. Perquè aquests passejos els serveixen també per estar informades del que a cadascuna d'elles els passa. Parlen, es desfoguen, es confessen, riuen... i, de vegades, entren en conflicte. A poc a poc aniran descobrint que l'amistat no és sempre idíl·lica, que en l'amistat també es guarden secrets i es recorre a la mentida.7 anys. Drama, amistat. 83min.

 DIMECRES, 8

Tarda, 19 h –Ermita de l’Estrella:

La parròquia de sant Llorenç celebrarà una missa en honor de la Mare de Déu de l’Estrella, recuperant així una tradició local que s’havia celebrat anys enrere.

DISSABTE, 11. DIADA NACIONAL DE CATALUNYA

A les 12:15, a la Casa de cultura:

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ DE PINTURA

Recull de diverses obres pictòriques que formen part de l’arxiu aconseguit amb els quadres de les diverses Biennals de pintura.

A les 12:30, als jardins d’Oriol Martorell:

CANTADA D’HAVANERES, amb el grup Les veus de Reus

DIUMENGE, 12

Tarda, 19 –La Cumprativa (sala del ball):

EL CONCERT DEL DIUMENGE, amb el duet Al&ma

Un concert de boleros, havaneres, ranxeres i cançons de tota la vida. Per a totes les persones que estimen la música i gaudeixen ballant

Nit, 21:30 h.- El Centre:

CINEMA A LA FRESCA “Minari (historia de mi familia)

David, un nen coreà-americà de 7 anys, veu com a mitjans dels anys 80 la seva vida canvia de la nit al dia quan el seu pare decideix mudar-se amb tota la seva família a una zona rural d'Arkansas per obrir allà una granja, amb el propòsit d'aconseguir arribar al somni americà.

Guanyadora d’un Òscar 2021 i nominada en les categories de millor pel·lícula i millor guió. La història d’una família immigrant a l’Amèrica rural. 7 anys. Drama, família. 115 m

 DIMARTS, 14:

 

Tarda, 17 h.-Biblioteca municipal:

TALLER “Decorem la biblioteca per a la tardor”

Per a nens i nenes a partir de 5 anys.

Inscripció prèvia al 977677106 (fins a 10 participants)

 

DIUMENGE, 19

 

Migdia, 12:30 .-El Centre.

LA TARIMA “Noctàmbuls”

La banda del Penedès/Garraf ens oferirà en format acústic un acurat tribut/homenatge al mític grup de Hard Rock en català SANGTRAÏT, per recordar les cançons del rock català més heavy que vam viure als anys 90, i gaudir d’alguns temes dels seus 2 discos propis.

Venda d’entrades online al web www.elcentre.cat .

 

Tarda, 18:30 h. –El Centre:

DOCUMENTAL DEL MES “Com jo vulgui (As I Want)”

La Primavera Àrab va portar esperança de llibertat i canvis, però durant la multitudinària protesta del 25 de gener de 2011 a la plaça Tahrir del Caire es van produir salvatges violacions en grup. La indignació de les dones egípcies va desencadenar una gran protesta per defensar els seus drets. El moviment feminista a Egipte està agafant més força que mai.

Cada cop hi ha més dones que s’atreveixen a alçar la veu contra l’assetjament sexual, però aquesta irrupció de coratge ve de lluny.

En acabar: COL·LOQUI amb Lali Sandiumenge, periodista freelance especialitzada en informació internacional i llicenciada en Ciències de la Informació a la Universitat Complutense de Madrid.  Ha col·laborat per a diferents mitjans de comunicació: Avui, La Vanguardia, El Periódico, El Temps, TimeOut, Ara,  Icat FM, el programa Gran Angular de TVE i el canal 3/24.

2021. 88 min. Dona, drets humans, Orient Mitjà, política, societat. Àrab i anglès. Subtítols en català.

 

Tarda, 19 h.- La Cumprativa (sala del teatre)

VA D’ÒPERA per la companyia LoPeraBufa

Va d’Òpera és un espectacle de divulgació de l’òpera i la sarsuela, format per dos cantants (soprano i barítoni) i una pianista. A partir dels fragments d’òpera i sarsuela més coneguts de la història, es farà un divertit viatge per la música i les emocions d’aquests tres intèrprets. En aquest espectacle podrem gaudir de la música de Mozart, Verdi, Puccini, Serrano i Soutullo, entre molts altres.Un espectacle que no només parla de música, sinó de la vida. Amb l’humor com a mitjà, apropa l’art de la lírica al públic general gaudint de les àries més conegudes i dels personatges operístics més apassionants.5€ persones associades. 8 € públic general.

 

DIMARTS, 21

 

Tarda, 17 h.- Biblioteca municipal:

LLEGIM UN CONTE I TALLER

Per a nens i nenes a partir de 7 anys.

Inscripció prèvia: 977677106(fins a 10 participants)

 

DIMECRES, 22

 

Tarda, 19 h.- Biblioteca municipal:

CLUB DE LECTURA

Encetem una nova temporada d’aquesta activitat amb la tertúlia al voltant de la novel·la

“Nosotros en la noche”, de Kent Haruf

 

DISSABTE, 25:

 A les 19 h.- La Cumprativa (sala del ball):

TROBADA I SOPAR POPULAR DELS GRUPS DE LA CUMPRATIVA

Una trobada amb totes les persones compromeses en l’organització i realització de les activitats de La Cumprativa.

PRESENTACIÓ DE LA MEMÒRIA de la temporada passada. CLOENDA sopar popular de col·laboradors i col·laboradores.

Preus: Participants de les activitats: gratuït. Acompanyants: 5€

 

Nit, 22 h.- El Centre:

MOSTRA DE GLOSA DELS PAÏSOS CATALANS

Dins els actes de la “Festa Major” de Cor de Carxofa, associació de foment del glosat en català, entès com a gènere poètic i musical que consisteix a improvisar versos sobre una determinada melodia (garrotins, nyacres, jotes, corrandes…). Arran de la celebració d’un cap de setmana de convivència i tallers d’aquesta associació a la casa de colònies de Cal Mata de Saifores, podrem gaudir d’una mostra oberta d’aquest gènere popular i descobrirem la riquesa i l’enginy d’alguns dels millors glosadors de Mallorca, Menorca, Terres de l’Ebre i Principat.Acte a taquilla inversa. Se seguiran, al peu de la lletra, les mesures sanitàries vigents. Oberta a tothom.

L’acte es farà a l’aire lliure.

DIUMENGE, 26

 Tarda, 19 h.- La Cumprativa (Sala del cinema)

CICLE GAUDÍ “No matarás”

En Dani, un bon noi que durant els últims anys s'ha dedicat exclusivament a cuidar el seu pare malalt, decideix reprendre la seva vida després de la mort d'aquest. Tot va bé fins que una nit coneix a la Mila, una dona inquietant, extremadament sensual però a la vegada inestable, que convertirà la seva existència en un autèntic malson. La Mila obligarà en Dani a creuar llindars fins llavors infranquejables per a ell i, finalment, el forçarà a plantejar-se dilemes que mai hauria imaginat i que posaran en perill la nova vida que volia començar.

Dirigida per David Victori. Amb Mario Casas i Milena Smit. Thriller. 92 m. +16.

 

Tarda, 19 h.- El Centre:

CICLE CIÈNCIA I FUTUR. CANVI CLIMÀTIC “L’última oportunitat” a càrrec de Júlia Crespin.

Els avenços científics han condicionat i continuen condicionant, les nostres vides. En la majoria dels casos, positivament, però algunes vegades negativament, si bé en aquests darrers casos, principalment per una aplicació desafortunada d’uns avenços que només aporten coneixement i possibilitats.

Per això el futur que ens espera dependrà, en bona mesura, de les aportacions positives de la ciència. Noves solucions mèdiques, la reversió del canvi climàtic, els avenços en les tecnologies de la comunicació o l’entrada de la intel·ligència artificial en són un exemple.

Júlia Crespin és calafellenca graduada en Ciències del Mar a la Universitat de Barcelona amb un màster de Canvi Climàtic, Desenvolupament i Polítiques a la Universitat de Sussex (University of Sussex) i l'Institut d'Estudis de Desenvolupament (IDS-UK). Actualment estudia el doctorat a l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona (ICM-CSIC). Premiada amb una Beca d'Excel·lència Acadèmica i el premi a millor treball de fi de màster a la Universitat de Sussex.