LLORENÇ RET UN HOMENATGE A LES PERSONES DONANTS DE SANG

El dissabte, 9 d’octubre de 2021, tothom qui ho desitgi podrà participar a l’acte inaugural d’un monument erigit en honor a les persones donant de sang, que col·laboren amb la societat aportant el més valuós que tenen. Es farà a les 12 del migdia a la rambla Marinada, entre l’Ajuntament i el consultori.

 

PROGRAMA:

-A les 12 h.: Benvinguda a càrrec de Francisca Cunillera, explicació del significat del monument per part del dissenyador Hermini Mampel i benedicció.

-Seguidament: Parlaments, a càrrec del president del Banc de San i teixits Sr. Marc Ibars, el president comarcal del Banc de sang i teixits Sr. Josep Bargalló i de l’alcalde de Llorenç del Penedès Sr. Jordi Marlès

Assistiran a l’acte diverses autoritats comarcals, representants del sector de la sanitat i representants de les nostres entitats i grups folklòrics.

Veniu a donar suport a aquesta iniciativa, que vol realçar l’altruisme i solidaritat de tantes i tants voluntaris al llarg de molts anys.

DONACIÓ DE SANG A L’OCTUBRE

Tindrà lloc e proper dijous, 14 d’octubre de 2021 de 17 a 21 h. a la Casa de cultura.

Dona sang! La teva col·laboració és molt important!

 

CAMINS D’ATENEUS- RECORREGUT HISTÒRIC PER L’ATENEISME PENEDESENC

El dissabte, 23 d’octubre, tindrà lloc aquesta activitat, que promou el coneixement de diferents poblacions a través dels seus ateneus. S’organitzen caminades per visitar els ateneus, antics ateneus, entitats associatives culturals o llocs d’interès relacionats amb aquests. 

Us informem del programa establert per aquesta jornada al nostre poble i a La Bisbal del Penedès:

Hora d’inici: 10 h.- la Bisbal del Penedès, davant del Centre Municipal de Cultura (plaça Major, 11 de La Bisbal del Penedès).

Llorenç del Penedès: 1. El Castell de Llorenç (medieval i contemporània: Guerra civil-aviació); 2. Vinyes; 3. El Centre (Centre Moral i Instructiu): Associacionisme segle XIX; 4. La Cooperativa (vinya i cooperació: conflicte rabassaire) i 5 La Cumprativa: (associacionisme segle XX). Amb Ramon Arnabat i Marta Coll.

Inscripció: 3€ que seran destinats a Càritas.

En acabar, dinar a La Cumprativa (opcional): 13,50€. Cal apuntar-se al telèfon 629237560 abans del dijous 21 d’octubre.

Activitat organitzada per la Federació d’Ateneus de Catalunya.

Col·labora: Institut d’Estudis Penedesencs. Més informació: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.">Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

PUNT LEXCIT

La Biblioteca de Llorenç  reprèn la campanya “Lecxit: comprendre la lectura, comprendre la vida”, engegada des de la Fundació Jaume Bofill, que neix amb la voluntat d'impulsar l'èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora de l’alumnat que finalitza la primària. La idea és organitzar sessions d’una hora de durada a la setmana entre una persona voluntària i un/a alumne/a de l’escola per tal de transmetre el gust per la lectura i promoure l'hàbit lector.

Si voleu ser voluntaris/voluntàries d’aquest projecte, veniu a la biblioteca per inscriure-us-hi. En breu ens posarem en contacte amb les persones que ja us vàreu inscriure en l’anterior convocatòria.

 

CLUB DE LECTURA AL NOVEMBRE

El dimecres, 17 de novembre de 2021 a les 19 h, els components del Club de lectura de Llorenç ens trobarem a la Biblioteca municipal per parlar de la novel·la “El setembre i la nit”, de Maica Rafecas i l’autora ens hi acompanyarà!

Tothom pot venir a gaudir d’aquesta estona de tertúlia al voltant d’una novel·la que ens fa reflexionar sobre la situació del nostre paisatge més proper. Si no l’heu llegit us convidem a venir com a oients.

Activitat inclosa en el programa “Biblioteques amb D. O. 2021”

 

CLUB DE LECTURA JUVENIL

La Biblioteca de Llorenç proposa organitzar un Club de lectura per a joves lectors i lectores.

Es tracta de buscar una lectura comuna, realitzar-la a casa a nivell individual i, al cap d’unes setmanes, posar-la en comú un dia concret a la tarda a la biblioteca.

Començarem per una lectura senzilla i provarem com va!

Si vols formar part d’aquest grup, truca o envia’ns un WhatsApp al 676199010.

L’activitat només s’activarà si hi ha un mínim de persones interessades.

 

CLASSES DE REPÀS D’ESO

L'Ajuntament de Llorenç ofereix classes de repàs durant tot el curs per a joves estudiants d'ESO.

Si hi estàs interessat/da, vine a informar-te'n a la Biblioteca. Preu: 10 € al mes.

Calendari: Dimecres, de 18:30 a 20 h. Inici de les sessions, a l’octubre i finalització al maig de 2022.

L’activitat només s’activarà si hi ha un mínim de persones interessades.

 

TALLER DE NOVES TECNOLOGIES

L’Ajuntament de Llorenç proposa sessions per conèixer millor el funcionament de les noves tecnologies adreçades a qualsevol persona que vulgui aprofundir en el coneixement del WhatsApp, Instagram i informàtica en general.

Interessats/des, truqueu a la biblioteca 977677106 ext. 1 o envieu un WhatsApp al 676199010.

El preu serà de 10 € al més i de 5 € per a les persones de 65 anys o més empadronades a Llorenç. Les sessions es faran a la Casa de cultura municipal.

Calendari: Dimarts, de 16:30 a 18 h. Inici de les sessions, a l’octubre i finalització al maig de 2022

 

CURS DE VETLLADOR/A, MONITOR/A DE MENJADOR I TRANSPORT ESCOLAR

Per a joves de 18 a 29 anys que estiguin inscrits a Garantia Juvenil

Lloc d’impartició: El Montmell

Dates: del 2 de novembre al 20 de desembre de 2021    Horari: de 9 a 14 h

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS: Biblioteca Municipal-PIJ Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. 977677106 ext. 1

ORGANITZEN: Cambra Tarragona – Oficina Jove del Baix Penedès – Jove Baix Penedès

 

HORARI DE LA DEIXALLERIA MÒBIL A L’OCTUBRE

- DIJOUS 14 i DIVENDRES 15: d’11 a 13 h. i de 17 a 18 h.

- DISSABTE, 16: de 10 a 13 h.

Recollida de trastos i andròmines: DIJOUS, 28

Cal que truqueu a l’Ajuntament per donar avís del material que voleu llençar i de l’adreça on el deixareu. L’heu de treure a el dimecres, dia 27 d’octubre a la nit. Telèfon de les oficines: 977677106