20220317 113227

El president del Consell Comarcal, Joan Sans, conjuntament amb diversos alcaldes de la comarca, s’ha reunit aquest matí amb el Sr. Fabián Mohedano, president del Consell Català de Formació Professional i el el Sr. Àngel Cortadelles, director dels Serveis Territorials al Camp de Tarragona/Penedès per parlar de la situació de la Formació Professional al Baix Penedès i les seves mancances. Joan Sans, ha expressat la preocupació existent en matèria formativa, ja que essent un dels punts estratègics per reduir el nombre de persones que estan a l’atur a la comarca, no s’acaba de donar resposta a les demandes de perfils professionals que fan les empreses. 

 

Els alcaldes participants, han explicat que falten formacions com la de manteniment de maquinària, logística, etc, les quals tenen molta demanda professional però no hi ha oferta formativa a la comarca. “Cal donar resposta per a una comarca que no és monocromàtica i on hi conviuen varis sectors estratègics com el turisme, l’agricultura, la indústria i els serveis. Tenim una part de la comarca interior que no ofereix cap possibilitat de realitzar els estudis a la tarda. I a Cunit, l’institut no dona a coll, cosa que obligarà a instal.lar moduls prefabricats a partir de l’any vinent”. 

 

A tot això cal sumar-hi la preocupació per donar compliment a la nova llei que garanteix una plaça a tots els estudiants de 16 anys a partir de l’any vinent. Cal ampliar l’oferta formativa amb nous mòduls i poder fer cicles formatius a la tarda per donar opcions als estudiants i reduir l’abandonament a més d’optimitzar l’aprofitament de les instal.lacions existents.

 

Per la seva banda, Fabián Mohedano, president del Consell Català de Formació Professional ha explicat la nova reestructuració del sistema educatiu i la nova llei d’FP basada en un enfocament sectorial. Ha destacat que es promourà molt l’acreditació de competències entre treballadors poc formats però amb experiència. Aquesta acreditació professional pot ser una bona oportunitat al Baix Penedès ja que existeix un nombre important de persones amb baixa qualificació que tenen experiència laboral. 

 

Per últim, ha avançat que aviat hi hauran bones notícies per a la comarca també en matèria de formació professional amb la inclusió del Baix Penedès al programa 7 comarques que comportarà més recursos, però ha demanat un projecte de formació professional a nivell comarcal unitari i en clau sectorial.