ampliacio hospital

Des del passat mes de maig que reclamen una reunió per tractar el tema sense resposta per part de Salut. Si en 10 dies no tenen resposta emprendran accions de protesta

Els 14 alcaldes del Baix Penedès es planten davant la inacció del Departament de Salut de la Generalitat en afrontar l'ampliació de l'Hospital Comarcal. Des del passat mes de maig que s’ha demanat una reunió urgent amb el Departament de Salut per tractar aquest tema i no s’ha rebut cap resposta. Per això, si en el termini de 10 dies no reben cap invitació per reunir-se, emprendran accions de protesta. Així ho han decidit en la sessió del Consell d’Alcaldes celebrada aquesta passada nit de dimecres, en la qual ha estat convidat el Gerent de la Xarxa Sanitària de Santa Tecla, Joan M. Adserà, entitat a la qual pertany l’Hospital Comarcal, per explicar en quina fase es troba la redacció del projecte d’ampliació.

Per part de la Xarxa Sanitària Santa Tecla s'ha entregat tota la documentació que els diferents departament de la Generalitat han demanat, s’ha redactat el projecte d’ampliació i el nou pla funcional. A més, des de la Xarxa Santa Tecla es recorda que s’ha fet una inversió de 70 milions d'euros des del 2002 al 2022 dels quals la Generalitat no n’ha aportat ni un.

El president del Consell Comarcal Joan Sans ha remarcat que “és una prioritat màxima i inajornable l'ampliació de l’equipament sanitari que actualment ja és manifestament insuficient per donar un servei de qualitat, i per això cal que entrin als pressupostos de la Generalitat per al 2023 i començar a treballar. Sabem que no és un projecte d’avui per demà i per això no podem perdre més temps”. A més, també ha recordat que l’ampliació de l’Hospital comportarà 616 nous llocs de treball i la capacitat de realitzar més de 8000 noves hospitalitzacions anuals.

Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell ha ressaltat que “ara és l'hora de la veritat i cal que la Generalitat demostri que l'ampliació de l'Hospital és una prioritat de la Comarca i del País. Aquest passat estiu, el 50% de les persones tractades al centre hospitalari eren de fora de la comarca, fet que demostra l’interès general que té tirar endavant aquest projecte. Per això demanem al Conseller de Sanitat que ens rebi, l'hospital està totalment desfasat per una població que és el doble de la capacitat per la qual va ser construït.”

Jaume Casañas, vicepresident del Consell Comarcal ha destacat la problemàtica que comporta el col.lapse sanitari actual. “Ens trobem que cal enviar molts ciutadans a Tarragona i a Barcelona per ser tractats allunyant els serveis públics a la ciutadania de la comarca, cosa que no podem permetre.”