Darrer dia de la Festa Major

L’any passat es va cremar la senyera del campanar, es van produir desperfectes al mobiliari urbà i a la zona de la piscina. Entremig, comportaments irrespectuosos en el Bastoner Rock i la Nit de Foc i Rock

Aquest any, el dia 11 d'agost, el darrer de la nostra Festa Major, es van produir una sèrie de fets molts desagradables, rebutjables i intolerables.

Segons la gent que va presenciar la seqüència dels fets, ja s’intuïa una nit “calenta” pel tipus de gent que rondava la Rambla Marinada però, per desgràcia, una vegada acabat l’espectacle de la Nit Jove, es va desencadenar una baralla entre “colles” (suposadament, gent de fora de Llorenç) a l’alçada del segon rectangle de la Rambla, en la qual un veí de Llorenç va quedar inconscient en voler parar la mateixa. En un altra banda, una veïna de Llorenç quedava inconscient en voler prendre-li el mòbil. Per sort, tant l’un com l’altra estan fora de perill.

Entre les 6 i 2/4 de 8 del matí, hi havia tots els serveis de seguretat i de salut corresponents per atendre i apaivagar les baralles. Paral·lelament, el servei de vigilància contractat per l’Ajuntament, identificava una persona que estava causant desperfectes a l’enllumenat públic.

Ens haurem de replantejar l’organització de festes d’aquest tipus de format, ens hem de preguntar si aquesta forma de diversió és la correcta, però també fer autocrítica i plantejar-nos si calen més activitats preventives durant la Nit Jove com ara punts de salut, cartells o entreteniments alternatius. Ens hem de preguntar si som el suficientment responsables com per dur a terme accions preventives des de l’arrel del problema.

Ara és el moment de la reflexió sobre el que ha passat i de mesurar la força d’actuació, ja que estem encara sota la pressió del perquè passen aquests fets de manera gratuïta. Per aquest motiu, tot els grups polítics que formen aquest Consistori mostren el seu rebuig i la seva repulsa davant d’aquests fets tan lamentables.

Signants del manifest:

Decideix Llorenç, Esquerra Republicana de Catalunya, Partit dels Socialistes de Catalunya i Partit Demòcrata Català (ex-CDC).