L’Ajuntament de Llorenç del Penedès vol explicar les raons de la suspensió del concert de la Vigília de la Festa Major.

És del tot sabut, que va estar plovent una cop acabada la Cercavila, seguidament ho va fer en acabar la Carretillada i també al final dels Castells de vigília i durant la Sindriada popular. Molta aigua es va anant acumulant a l’escenari, on els equips dels músics i de so i llum ja estaven muntats. Tot i tapant l’espai amb tendals i borrasses de plàstic, el terra de l’escenari estava completament inundat, amb el conseqüent risc pels músics i aparells.

En el transcurs d’aquest temps, s’estava constantment parlant amb els tècnics de so i els músics per mirar d’evitar suspendre el concert, fins al punt que l’Ajuntament va posar a disposició la brigada municipal per tal d’eixugar l’escenari. D’altra banda, hi va haver algun músic que es negava a tocar en aquelles condicions i el responsable tècnic de l’equip de so i il·luminació recomanava suspendre, ja que no es volia fer càrrec dels danys que es poguessin ocasionar als aparells, però la seva primordial insistència era la seguretat dels músics i tècnics. De fet, aquesta persona té la potestat de suspendre l’espectacle i així ho va recomanar.

Altrament, l’Ajuntament veient les prediccions meteorològiques que s’anaven succeint els dies precedents a la Festa Major, es va posar en contacte amb l’empresa que instal·la l’escenari per tal de sol·licitar una carpa que cobrís el mateix, però degut a la quantitat de festes majors i concerts que duen a terme en aquests dies, no va poder ser.

Aquesta és la relació real dels fets que es van succeir la nit de la Vigília de la Festa major.

Des de l’Ajuntament volem demanar a tota la població que ens faci arribar els seus suggeriments, dubtes, opinions, etc. Estem oberts a qualsevol intercanvi d’opinions i crítiques, perquè aquesta és una manera de fer poble entre tots i totes, però lamentem profundament que es facin comentaris gratuïts, realitzats des del desconeixement de les persones que els fan i, el pitjor de tot, és que aquests comentaris es manifestin públicament a les xarxes socials existents. Considerem que aquesta és una manera de fer que només provoca malentesos entre la ciutadania i per això us demanem que, abans de explicar o publicar una notícia a qualsevol xarxa socials, primer la contrasteu degudament.

Moltes gràcies a tothom.

Ajuntament de Llorenç del Penedès