L'ajuntament us fa arribar unes informacions de caire humanitari i social per difondre unes situacions extremes per aquelles persones que les pateixen, demanant la vostra col·laboració en la mesura del que us sigui possible.

  LLORENÇ DEL PENEDÈS AMB ELS REFUGIATS SIRIANS

 Conscients de la preocupació i solidaritat que desperta dins la societat catalana i dins el món local la recent crisi humanitària en matèria de refugi, originada arran de la guerra civil de Síria i d’altres conflictes, l’Ajuntament obrirà un registre on inscriure tots aquell voluntaris i voluntàries,a esperes que les administracions superiors donin indicacions al respecte, per poder indicar de quina manera es pot col·laborar.  

L’Ajuntament prendrà nota de les dades de contacte (nom, cognoms, DNI i telèfon) i el tipus d’ajuda que ofereixin els voluntaris. La inscripció es podrà fer de forma presencial a les oficines de l’ajuntament, o enviant un correu a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

També posem a disposició de la ciutadania els n. de compte del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament per tal de poder fer les aportacions que creguin necessàries:

                                         . Triodos Bank - ES47 1491 0001 2620 0525 7510

                                         . Catalunya Caixa - ES87 2013 0500 1402 1395 4220

                                         . CaixaBank - ES79 2100 3200 9625 0002 9627

 GREU CRISI HUMANITÀRIA AL SÀHARA

Aquest mes d’octubre, pluges torrencials acompanyades de fort vent, han produït inundacions als campaments de refugiats sahrauís, que han assolat el territori, afectant a 11.000 famílies. Una de les preocupacions més grans és que l’aigua ha entrat als magatzems on hi havia les provisions de menjar i s’ha malmès molta part de les reserves.

 Aquesta és una crida a la població perquè col·labori aportant aliments envasats, mantes i medicaments o fent donacions econòmiques. També calen tendes de campanya grans.

- Per donar material, podeu portar-lo a la Casa de cultura els dies 14 i 15 de novembre, d’11 a 14 h. i de 17 a 20 h.

 - Per donacions en metàl·lic, heu de fer un ingrés al compte ES45 0182 2968 51 0200624991 de l’Agrícola i Secció de Crèdit S. C. C. L.

 -Per contactar: 666 357 893 – 647 513 647 - Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 Facebook:    https://www.facebook.com/BaixPenedesSahara   http://rasd.tv/

CAMPANYA DE NADAL DE CÀRITAS

Càritas Parroquial de Llorenç està preparant la CAMPANYA DE RECOLLIDA D’ALIMENTS de les festes nadalenques, que es farà a partir del 14 de novembre i fins a les festes de Nadal.

En aquestes dates trobareu en alguns comerços les caixes on podreu fer la vostra aportació per col·laborar amb les famílies necessitades.

Podeu portar: llet, oli, llaunes de conserva i productes d’higiene (personal i per a la llar).

....................................................................................................

 Aprofitem l’avinentesa per informar-vos que el Banc d’Aliments de Catalunya organitzarà, per setena vegada, “El gran recapte d’aliments”, que es farà els dies 27 i 28 de novembre a més de 2.000 punts de recollida habilitats a supermercats i mercats d’arreu de Catalunya.

Per fer de voluntari del projecte us podeu inscriure a www.bancalimentstarragona.org

Podeu portar: llet, oli, llegums cuits i conserves de carn i peix.

 25 DE NOVEMBRE: DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

 El 25 de novembre de 1960, tres activistes polítiques van ser cruelment assassinades a la República Dominicana, mentre anaven a visitar els seus marits empresonats. Aquestes dones van simbolitzar la lluita i la resistència a Sud-amèrica i, en la trobada celebrada a Bogotà l’any 1981 es va declarar el 25 de novembre com a Dia internacional contra la violència de gènere. L’any 1999 l’ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

 Si, malauradament, coneixeu algún cas de maltractaments, podeu fer ús del telèfon gratuït d'atenció 900 900 120

INFORMACIÓ D’INTERÈS GENERAL

Us informem que, actualment, el preu oficial de la bombona de gas butà que es distribueix a les llars, és de 12’76 €. El preu s’anirà actualitzant en aquesta web municipal per tal que tothom pugui preveure el seu cost a l’hora de demanar-la.