jordialcalde pLlorenç es troba situat entre la plana i la muntanya, enmig de la cruïlla que formen els municipis de La Bisbal del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i Banyeres del Penedès, al bell mig de la comarca del Baix Penedès. Potser degut a la seva situació geogràfica ha esdevingut un poble molt vertebrador en el sentit més literal del concepte, alhora, sempre ha sabut entendre i aprofitar tota mena d’influències, corrents i esdeveniments per aportar el seu granet de sorra i dotar-los de la personalitat necessària.

Compta amb entitats culturals que han ultrapassat els cent anys d’història: El Centre i La Cumprativa. Paral·lelament es nodreix d’un ric teixit associatiu i participatiu, el qual és reconegut més enllà de la comarca.

Tot i tenir, un terme municipal petit, guarda un encant paisatgístic perquè encara s’hi pot reconèixer el vell Penedès al voltant: vinyes, sembrats, oliveres, boscos, horta,... Al nucli urbà, hi destaca la presència del celler cooperatiu modernista d'en Cèsar Martinell.

En la vessant econòmica i del comerç disposa d’unes infraestructures i serveis que han servit per a guanyar una posició rellevant dins de la comarca i que el situen en llocs de privilegi pel que respecta al seu esperit dinàmic i atractiu per a la gent dels pobles veïns, que poden gaudir de la seva variada oferta, sense deixar de provar els vins, caves i l'oli d'oliva autòctons.

Només resta donar-vos la benvinguda a Llorenç del Penedès i proposar-vos que gaudiu de l’estada i intenteu viure-la com si estiguéssiu a casa vostra.

                   Jordi Marlès Ribas

        Alcalde de Llorenç del Penedès