21005 alcaldes

Els 14 alcaldes han estat atesos finalment per Meritxell Budó, secretària de d’atenció sanitària i participació

 

Dimecres 5 d’octubre de 2022. Els 14 alcaldes del Baix Penedès han realitzat aquest matí una acció de protesta després de no rebre cap trucada ni resposta a la petició de reunió amb el Conseller de Salut davant de la falta de concreció del Departament per afrontar la molt necessària ampliació de l’Hospital Comarcal del Baix Penedès.

 

Davant de la protesta a les portes del departament, la Secretària d’Atenció Sanitària i Participació, Meritxell Budó s'ha reunit als alcaldes per tal d’escoltar-los i mirar de trobar una solució. Per la seva banda, els alcaldes han mostrat el seu enuig i descontentament davant d’una situació que no es desencalla. “Hem parlat amb diferents consellers, la expresidenta del Parlament, vam venir fa un any a la Generalitat… a tot arreu ens van dir que depenia de Salut, que ara se’n renta les mans i ni tan sols ens agafa el telèfon per atendre’ns i escoltar-nos. Des del mes de maig, hem intentat en almenys 3 ocasions posar-nos en contacte per mantenir una reunió i no hem tingut cap resposta. El Baix Penedès existeix, i volem que existeixi també pel Departament de Salut. Estem aquí reiterant una cosa que ja fa anys que demanem i no se'ns escolta. El disgust que pot suposar que novament no se'ns escolti, pot provocar que les reivindicacions no siguin tan amables.”

 

El president del Consell Comarcal ha recordat que “actualment, la pèrdua de qualitat del servei públic de Salut al Baix Penedès comporta una gran preocupació a la ciutadania per la manca de serveis, l’obligatorietat de desplaçar-se fora de la comarca per visitar-se com als anys 90. Tenim un hospital obsolet per la població comarcal actual i urgeix una inversió per afrontar l'ampliació. La instal.lació actual no dona el servei públic de qualitat que la ciutadania es mereix.” Els alcaldes han recordat a més, que la inversió de la Generalitat a la comarca als darrers 20 anys ha estat de 0€. Totes les inversions han anat a càrrec de la Xarxa Sanitària de Santa Tecla.

 

Per això, han emplaçat al Conseller a visitar la comarca el més aviat possible perquè palpi de primera mà el dia a dia. Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell ha recordat que “existeix el projecte d’ampliació i el Pla funcional actual que ens diu que la infraestructura actual només pot donar el servei al 50% de la població comarcal. Només a la meitat de les necessitats sanitàries de la població. Necessitem una partida per a l'ampliació de l'Hospital als pressupostos 2023.

 

Per la seva banda, la Secretària d’Atenció Sanitària i participació Meritxell Budó, ha pres nota de les demandes i ha traslladat la voluntat de la Conselleria per atendre la demanda dels alcaldes del Baix Penedès. “Estic segura que la voluntat del Conseller és la de rebre-us el més aviat possible. Traslladaré la petició per incloure la partida de l'ampliació de l'Hospital als pressupostos 2023”. I s’ha compromès a donar una resposta el més aviat possible.

221005 reunio