221223 Arbres

El proper mes de gener es replantaran a la zona 60 arbres (alzines i lledoners) i plantes arbustives autòctones (margallons i sivines)

Llorenç del Penedès, 23 de desembre de 2022. Aquesta setmana ha començat la tala parcial d’arbres que estaven en mal estat a la zona esportiva de Llorenç del Penedès. Aquests arbres es van plantar fa 53 anys i al llarg de tot aquest temps no s’ha fet cap tipus de manteniment, la qual cosa ha provocat que molts dels exemplars estiguin en males condicions (morts). Els pins tenen una excessiva proliferació de les seves arrels que són capaces d’aixecar el paviment i fins i tot, són tan invasores que poden arribar a penetrar dins de les canonades, obstruint-les. Exemple que passa a l’Avinguda de l’Estrella.

 

El pi no és una espècie de jardineria. De fet, actualment no es dissenyen jardins amb aquesta espècie i aquells que en tenen, com és el cas, corresponen a antigues pinedes que han quedat integrades en el creixement urbanístic municipal, sense tenir en compte el desenvolupament futur dels arbres en qüestió.

 

L’Ajuntament, valorant els estudis tècnics realitzats, ha actuat tenint en compte per damunt de tot, la seguretat de les persones. En els darrers 5 anys han caigut un total de 25 arbres amb el consegüent perill que això suposa per als vianants i vehicles que hi passen, alguns han caigut a la carretera T-240, altres dins la zona esportiva i d’altres a l’Avinguda de l’Estrella. Els fenòmens meteorològics extrems que darrerament patim, no es poden preveure i cal prendre mesures de seguretat per intentar evitar mals majors. Tenim exemples propers, com el cas de Vilafranca del Penedès aquesta mateixa tardor, on hi han hagut destrosses greus.

 

Un cop talats els arbres que es troben en mal estat es procedirà a la replantació, durant el mes de gener, d’espècies autòctones com l’alzina i lledoner (aquests primers seran d’una mida més gran) i margallons i sivines per tal de condicionar, en una primera instància, l’Avinguda de l’Estrella i la zona esportiva. Més endavant es faran treballs de condicionament de la calçada.