ESCAPE ROOM D’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA I SALUT PLANETÀRIA

Els dies 3, 4 i 5 de març, a la Casa de cultura municipal, podràs participar d’una activitat d’escape room on aprendràs els reptes ambientals a què ens enfrontem: els límits del planeta, els microplàstics a les platges, l’emissió de gasos amb efecte d’hivernacle, els efectes del canvi climàtic,...

 

HORARIS:                  

*Divendres 3: de 15 a 19 h.

*Dissabte 4 i diumenge 5: de 10 a 14 i de 15 a 19 h.                                     

Es faran diverses sessions de 45 minuts de durada, en les quals hi participaran quatre persones cada vegada. Places limitades. Inscripcions al 977677106 ext. 1 o a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Aquesta és una activitat cedida per la Diputació de Tarragona

 

SERVEI “LÍNEA VERDA”

Des de l’any 2020 teniu aquesta eina per informar sobre els desperfectes localitzats al municipi, afavorint l'ús de les bones pràctiques mediambientals i el desenvolupament d'un municipi sostenible.

Per poder utilitzar aquest servei cal descarregar l'APP Línia Verda. Per això, heu d’accedir a Google Play o APP Store en funció de la tecnologia emprada al Smartphone (Android/iOS). Un cop localitzada, podreu dur a terme la descàrrega de forma gratuïta. A partir d'aquell moment, podreu seleccionar el municipi i comunicar la incidència. El procediment és molt ràpid i senzill.

 

PRESENTACIÓ DE L’OFICINA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICADEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX PENEDÈS

El divendres, 24 de març, a les 7 de la tarda, un tècnic especialitzat vindrà a donar-nos informació sobre aquest nou servei, creat per ajudar la ciutadania en els seus dubtes sobre temes energètics (plaques solars, factura de la llum, subvencions per instal·lar fotovoltaica,...)

Aquest és un servei del Consell Comarcal del Baix Penedès

 

IDENTIFICACIÓ I ESTERILITZACIÓ D’ANIMALS DE COMPANYIA A PREUS PROMOCIONALS

Informeu-vos sobre la campanya, impulsada des de FAADA (Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals) a la web http://socresponsable.org

 

 

SERVEI DE RECOLLIDA DE TRASTOS I ANDRÒMINES MARÇ: DIJOUS, 2 i 16

Entre els diversos tipus de reciclatge, Llorenç compta amb aquest servei mensual per a la recollida, directa al vostre municipi, de residus grans (mobles, electrodomèstics, matalassos,...). El servei té lloc el primer i tercer dijous de cada mes. Uns dies abans heu de trucar a l’ajuntament (977677106) per indicar on deixareu el material i, els dimecres abans a la nit, l’heu de treure al carrer, a l’adreça on heu informat.

 

Si us plau, dosifiqueu el material que llençareu, aneu-lo traient en diferents vegades

També podeu utilitzar la DEIXALLERIA ubicada al C/ Barcelona 11 de l’Empalme.

Horaris: dilluns, dimecres, divendres i dissabte de 9 a 14 h. i dimecres també de 17 a 19 h.

 

RECOLLIDA DE LA PODA

Als mesos de març i abril hi haurà un servei setmanal de a recollida de la poda, que es farà els dimarts.

Heu de trucar a l’Ajuntament per demanar la recollida al 977677106

 

INFORMACIÓ PER A JOVES - @biblioijove.llorenc

 

CURSOS

Des de Jove Baix Penedès s’estan programant diverses formacions, adreçades a gent jove:

*Els dies 3, 4, 5 i 6 d’abril, de 9 a 14 h. es preveu l’organització de dos cursos de pre monitors/es d’educació en el lleure, per a joves nascuts/des en 2005, 2006 o 2007, que es celebraran a Bonastre i a Cunit. Preu: 40 €. Preinscripcions a l’Oficina Jove, al PIJ Llorenç i a la resta de PIJ de la comarca.

*Del 12 d’abril a l’1 de juny, de 9 a 14 h. es preveu organitzar a Llorenç un curs de 120 h de formació en edició i 60 h en habilitats socials per a l’ocupació impulsat des de la Cambra de Comerç.

És per a joves de 16 a 29 anys inscrits/es a Garantia juvenil.

Informació i inscripcions: 977219676 o a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.     https://www.cambratgn.com/

*Per altra banda, a l’estiu es farà un curs de monitors/es d’educació en el lleure a Cunit i un curs de monitor/a esportiu/va a l’Arboç. El PIJ Llorenç uns anirà informant sobre aquestes propostes.

 

XERRADA, I DESPRÉS DE L’ESO, QUÈ?...

El PIJ Llorenç forma part de la xarxa comarcal Jove Baix Penedès que, cada any ofereix aquesta xerrada a l’alumnat i famílies de 3r i 4t d’ESO per orientar-les sobre el futur formatiu després d’aquesta etapa obligatòria. Les xerrades es faran a les 6 de la tarda segons aquest calendari:

*Dimecres, 15 de març, a l’Insitut de l’Arboç

*Dilluns, 20 de març, a l’Institut Coster de la Torre

*Dimecres, 29 de març, a l’Espai Jove de Cunit.

Tothom qui tingui interès pot assistir a qualsevol de les tres convocatòries.

 

I FIRA DE FORMACIÓ PROFESSIONAL DEL BAIX PENEDÈS

Els dies 15 i 16 de març, els jardins de l'Alberg Santa Maria del Mar de Coma-Ruga acolliran la primera edició d’aquesta fira, que té com a objectiu difondre l'oferta formativa comarcal, tant la reglada, impartida pels centres de secundària, com la no reglada, que ofereixen els serveis d'ocupació de la comarca. Aquest projecte sorgeix de la cooperació aquests últims anys entre els municipis de la comarca i el Consell Comarcal del Baix Penedès en matèria d'ocupació i desenvolupament econòmic. La fira va dirigida principalment als alumnes que cursen l'ESO i que aviat hauran d'orientar la seva continuïtat formativa.

 

CLUBS DE LECTURA A L’ABRIL

 

CLUB DE LECTURA JUVENIL:

En aquesta ocasió us proposem la lectura de “Like. Blau”, de Gemma Pascual Escrivà.

En un món distòpic, on tot és artificial, has d’aconseguir likes, complint totes les regles i esdevenir popular en una societat en què mana l'estètica, que només permet l'ús de dos colors: el blanc i el blau. No hi ha llibres, no hi ha música, ningú no es qüestiona res, la paraula mort no existeix. Ningú no es mira als ulls, tothom interactua mitjançant les pantalles...

Ens veurem el dimarts, 4 d’abril a les 12 del migdia a la biblioteca. Anima’t a venir amb la teva colla!

 

CLUB DE LECTURA D’ADULTS:

Farem un petit homenatge a l’escriptor i periodista català Josep M. Espinàs, amb la lectura del seu llibre “Temps afegit: com un autoretrat”. Ens acostarem a la figura del gran autor català.

Ens trobarem el dimecres, 12 d’abril, a les 19 h. a la Biblioteca.